Радник новообраного українського гаранта Володимира Зеленського Іван Апаршин пояснив позицію щодо врегулювання конфлікту на окупованому сході України, а також розповів про Мінські переговори і зазначив основну складність реінтеграції Донбасу.

У своєму інтерв'ю Громадському радник Зеленського підкреслив: «Позиція залишається незмінною, але це позиція не президента Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. Мінський формат сьогодні не працює. Але сказати сьогодні, що ми відмовляємося від нього, буде некоректно по відношенню до наших партнерів. Ви ж чули вчора заяву Курта Волкера (спецпредставника США по Україні — ред.)? Він вчора заявив позицію, близьку до нашої — російські війська повинні піти з території Донбасу. Після цього кордон з РФ повинен бути перекритий … українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами.

Іван Апаршин

З приводу реінтеграції Донбасу після звільнення його від терористів Апаршин зазначив, що найскладнішим буде визначити долю цивільних і тих, хто вбивав українських військових. Він заявив: «Це, на мій погляд, найскладніше питання — як відокремити тих людей, які вбивали, і тих людей, які десь помилилися. Це буде процес не за один день, тривалий». Також він підкреслив, що наполягатиме на звільненні чинного міністра оборони Степана Полторака.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що після того, як популярний шоумен і комік Володимир Зеленський несподівано для багатьох очолив нашу країну, чимало українців задалися питанням про те, яким головнокомандуючим він стане і до чого призведе його політика. З цієї причини ми зібрали для вас вичерпне досьє і біографію новообраного українського гаранта.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Володимир Зеленський

Як повідомляв портал "Знай.uа": у новому зверненні Володимир Зеленський прямо звинуватив нардепів в тому, що вони не виконують своїх прямих обов'язків. Адже незважаючи на офіційне оголошення результатів виборів президента депутати досі не змогли призначити дату інавгурації нового глави держави.

Також "Знай.uа" писав, що команда новообраного президента Володимира Зеленського опитала людей в Києві, чи підтримують вони розпуск Верховної Ради України. Більшість українців переконані, що це зробити необхідно, але багато хто вважає, що треба почекати до осені.