Представник команди новообраного президента нашої країни Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів, що кращою датою проведення інавгурації є 19 травня, оскільки вони прагнуть уникнути транспортного колапсу в столиці нашої країни. Про це він заявив в ефір програми "Свобода слова" на ICTV.

Скріншот з відео

Разумков пояснив свою позицію так: "Ми прекрасно з вами розуміємо, що будь-які події, приїзди іноземних гостей - це обмеження по переміщенню по Києву. Якщо ми говоримо про день інавгурації - це фактично повний транспортний колапс центральної частини міста, тому що все буде перекрито. Щоб мінімізувати такий негативний ефект, Володимир Олександрович і пропонує провести його в перший вихідний день, а фактично, це 19 число".
У той же час представник Зеленського підкреслив, що, якщо народні депутати все ж змогли зібратися і визначити датою інавгурації інший день, "було б, звичайно ж, комфортніше і правильніше інавгурацію провести раніше".

Раніше ми вже писали про те, що чинний український президент Петро Порошенко висловив свою зацікавленість у тому, щоб інавгурація Володимира Зеленського відбулася якомога швидше. При цьому він наголосив і на важливості демократії, а також дотримання конституційної та законодавчої процедури. Рішення парламенту, на переконання гаранта, має влаштовувати як новообраного президента, так і український народ.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що після того, як популярний шоумен і комік Володимир Зеленський несподівано для багатьох очолив нашу країну, чимало українців задалися питанням про те, яким головнокомандуючим він стане і до чого призведе його політика. З цієї причини ми зібрали для вас вичерпне досьє і біографію новообраного українського гаранта.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у новому зверненні Володимир Зеленський прямо звинуватив нардепів в тому, що вони не виконують своїх прямих обов'язків. Адже незважаючи на офіційне оголошення результатів виборів президента депутати досі не змогли призначити дату інавгурації нового глави держави.

Також "Знай.uа" писав, що команда новообраного президента Володимира Зеленського опитала людей в Києві, чи підтримують вони розпуск Верховної Ради України. Більшість українців переконані, що це зробити необхідно, але багато хто вважає, що треба почекати до осені.