Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Укренерго Всеволод Ковальчук., пише Обозрєватєль.

«Ми беззаперечно притримувалися саме цієї версії, що ринок має бути запущений з 1 липня без будь-яких переносів. Є певні сумніви, що якість документів, які ми отримаємо безпосередньо перед запуском ринку, буде достатня. Це не означає, що ринок не можна запустити. Це не означає, що неможливо буде вже в процесі роботи ринку приймати відповідні рішення регулятора, Кабінету міністрів України або навіть зміни до закону. Так багато країн починали ринок, ніколи не буває стовідсоткової готовності», - підкреслив він.

За словами голови Укренерго, зараз багато розмов щодо переносу запуску ринку, зокрема це буде розглядатися 15 травня в парламентському комітеті. Однак перенос запуску ринку не вирішить поточні проблеми. «Наша позиція полягає в тому, що просте перенесення дати ринку – це є недоцільна історія. Тому що за період, на який вони його планують перенести, треба подолати ті проблеми, які виникли. Якщо просто на 2 роки перенести, і залишити все як є, з непрацюючою координацією цього впровадження, з тим типом взаємодії, з існуючими правилами ринку, які продовжать функціонувати відповідно до закона про електроенергію, то ми не досягнемо мети. Ми знову через рік чи 9 місяців, чи через два роки будемо збиратися і говорити, чи треба переносити ринок, бо є певні вади», - підкреслив він.

Як повідомлялося, з 1 липня 2019 року планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує норми третього енергопакету Європейскького союзу. Від своєчасного введення ринку залежить, чи отримає Україна макрофінансову допомогу в розмірі 500 млн євро від ЄС у 2019 році.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман днями заявив, що Україна має запустить ринок електроенергії з 1 липня 2019 року. Глава уряду вважає, що при введенні нового ринку електроенергії має бути враховано соціальний аспект

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще