Генеральний прокурор Юрій Луценко провів двогодинну зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Зустріч пройшла в суботу, 11 травня, у "кварталівськогму" офісі шоумена. Про неї повідомило видання Bihus.info, посилаючись на інформацію речниці Генпрокурора Лариси Сарган.

За її даними, зустріч тривала дві години.

"Офіційна зустріч на запрошення новообраного Президента з Генпрокурором”, - заявила Сарган. Зустріч, яка відбувалася в офісі Зеленського та "Кварталу 95" в Києві на Білоруській, тривала дві години і стосувалася нібито роботи правоохоронних органів, в тому числі - Генпрокуратури.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Водночас журналісти Bihus.info зауважують, що вже в понеділок, 13 травня, прес-служба Окружного адміністративного суду Києва заявила, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави по рішенню щодо незаконності націоналізації "Приватбанку".

Зазначається, що судді просили розпочати досудове розслідування щодо діючого президента Петра Порошенка, міністра юстиції Павла Петренка і голови Нацбанку Якова Смолія.

"Суддям не сподобалося, як посадовці коментували суддівське рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку на засіданні РНБО 18 квітня. Судді вважають це погрозою судовій системі. При цьому визнання незаконним рішення про націоналізацію банку - на руку олігарху Ігорю Коломойському, котрий не приховує свого бажання повернути контроль над банком", - пишуть журналісти.

Нагадаємо, Зеленський зробив заяву щодо долі Луценка.
21 квітня, у день другого туру виборів, після оголошення результатів екзит-полів, Зеленський розповів про перші кадрові рішення на посаді президента. На уточнювальне запитання про долю Юрія Луценка, Зеленський наголосив, що нинішній генпрокурор – це "стара команда".

Як повідомляв портал Знай.ua, радник Зеленського Дмитро Разумков перерахував, хто з міністрів може позбутися своїх посад. За його словами, на своєму посту не залишиться генпрокурор Юрій Луценко – його на посаді утримати може лише Верховна Рада.

Також Знай.ua писав, Дубинський порадив Луценку "вгамувати апетити" дружини