Глава Православної церкви України Епіфаній заявив, що теми гендерної рівності та прав ЛГБТ-людей нав'язуються українському суспільству Заходом крім його волі. Про це він сказав під час візиту до Маріуполя, передають Новини Донбасу.

"Взагалі ми, як церква, не сприймаємо тих речей, які нав'язуються нам з Заходу", - зазначив Епіфаній.

Він додав, що церква базується на "священних канонах і священному писанні". "Церква ніколи не сприйме те, що є гріхом, як нормальне явище", - сказав глава ПЦУ.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На питання, чи вважає він теми ЛГБТ та гендерної рівності "пропагандою Заходу", Єпіфаній відповів: "Ну так. В українському суспільстві, ми бачимо, що це не сприймається як нормальне явище".

Він зазначив, що Всеукраїнська рада церков неодноразово апелював до держави, тому що зараз органи влади у своїй роботі приділяють увагу питанням гендерної рівності та прав ЛГБТ-людей, а "школи підручники намагаються вносити ті речі, які не є хорошими для нашого українського суспільства".

Раніше Епіфаній заявив, що ПЦУ вважає сексуальну орієнтацію, відмінну від гетеросексуальної, гріхом, тому представники ЛГБТ-спільноти можуть бути допущені до церковних таїнств тільки після того, як вони каються в гріхах і виправлять свої помилки".

В ООН заявили, що українські християнські церкви активно перешкоджають прийняттю законодавства, спрямованого на захист прав ЛГБТ-людей.

Нагадаємо, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з нагоди Дня Перемоги. Митрополит нагадав про ціну світу і звернувся до українців з важливими словами.

Епіфаній зазначив, що люди повинні пам'ятати про ціну світу, щоб "ніколи знову не повторилася світова катастрофа такого масштабу". Про це він написав у Twitter.

Нагадаємо, Епіфаній у своїй пасхальній промові звернувся до українців і нагадав про важкі часи і побажав віруючим єдності.

Як повідомляв портал Знай.иа Епіфаній привітав Володимира Зеленського.

Знай.иаписав Єпіфаній нагадав Зеленському, що йому довірилася нація.