Напередодні великодніх вихідних предстоятель Української Православної Церкви (ПЦУ) Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з вітальною промовою. У своєму зверненні Митрополит нагадав про важкі часи і побажав віруючим "єдності".

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Епіфаній
Епіфаній

"Дорогі брати і сестри! Розділяючи з Вами пасхальну радість, я вітаю всіх Вас зі світлим Воскресінням Христовим, з рятівним Великоднем Господнім! Вітаю з святом Главу Української держави Петра Порошенка, Верховну Раду України, Український уряд. З почуттям особливої подяки направляю наші спільні привітання українським воїнам, які зі зброєю в руках мужньо протистоять агресору і захищають мир", - сказав Епіфаній.

Він послав молитовні побажання тим, хто святкує Великдень в умовах окупації, за ґратами полону або несправедливого ув'язнення.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

"Ми просимо у Господа захисту, миру і свободи для кожного з Вас", - додав Епіфаній.

Митрополит Епіфаній привітав зі світлим Христовим Воскресінням всіх православних християн України — як помісної Української Православної Церкви, так і тих, хто досі ще не має єдності з нею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рівненській області парафіяни церкви вигнали з храму священика УПЦ МП, тому що більшість селян проголосували за перехід до Православної церкви України. Інцидент стався в суботу, 13 квітня, в Копитовому Корецького району. На відео видно, як кілька людей буквально виштовхують батюшку за ворота під крики "Ганьба!". Також силою вивели за межі храму та прихильників УПЦ МП.

Нагадаємо, Епіфаній звернувся з емоційним проханням до українців: "За це загинули тисячі героїв на Сході".

Як повідомляв Знай.uа Єпіфаній розкрив всю правду про українську самосвідомість: пишаємося бути бандерівцями.

Також Знай.uа писав, Єпіфаній спрогнозував закінчення війни на Донбасі: світ реальний за кількох умов.