У четвер, 16 травня, Верховна Рада Україна ухвалила остаточне рішення щодо дати інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського - церемонія відбудеться о 10:00 годині у понеділок, 20 травня, у приміщенні парламенту.

Володимир Зеленський

На захід плануються візити численних іноземних гостей та делегацій.

У цьому контексті не могла не зацікавити позиція глави держави-окупанта Володимира Путіна, - глава Кремля зробив заяву щодо інаугурації новообраного президента України.

Володимир Путін
Володимир Путін

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про це розповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи поїде Путін на інавгурацію Зеленського, він заявив:

"Не було запрошень. У багатьох країнах взагалі не передбачається відвідування зарубіжних лідерів".

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Нагадаємо, у четвер, 16 травня, Верховна Рада України нарешті визначилася із датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє кореспондент Знай.ua із зали парламенту.

"Дату інавгурації голосуванням народних обранців призначено на понеділок, 20 травня", - повідомляє журналіст.

Варто нагадати, що присяга новообраного президента Володимира Зеленського різними постановами пропонувалася на 17, 19, 26 і 28 травня.

Також раніше новообраний президент Володимир Зеленський заявляв, що Верховна Рада навмисно затягує його інавгурацію та вимагав призначити її на 19 травня.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

У команді слуги народу висловлювали впевненість, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Володимир Зеленський

Про це повідомило видання "Інформатор", посилаючись на джерело у Верховній Раді.

За словами інформатора, в процесі переговорів сторона Зеленського погодилася, що не зовсім доцільно проводити інавгурацію 19 травня – в День пам’яті жертв політичних репресій, та погодилася на 20 травня як компромісну дату.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.