Екс-заступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов Андрій Портнов повернувся в Україну. Про це Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі, опублікувавши фото біля автобуса. А вже з завтрашнього дня, тобто з 20 травня, приступає до роботи. Так, політик починає подачу заяв в НАБУ та ДБР про скоєні злочини Петром Порошенком та людьми з його оточення.

"Друзі, більше п'яти років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, що покинули Україну, - пора повертатися", - написав Він.

Політик зазначив, що також пора "будувати і відновлювати".

"Привіт, моя дорога Батьківщино!", - додав Портнов.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У головному фокусі, як заявив екс-заступник глави Адмінстрації президента Януковича - ті зловживання, які викликали найбільший резонанс у суспільстві. Це розкрадання в армії, історія з оборонним замовленням заводу "Кузня на Рибальському" і продажу цього активу за 300 млн доларів, а також панамські офшори п'ятого президента.

Портнов переконаний, що суди задовольнять клопотання прокурорів про взяття під варту Порошенко. При цьому він також вважає необхідним забезпечення арешту майна президента і його активів, у тому числі в офшорній юрисдикції.

Для цього команда Портнова вже провела підготовчу роботу і консультації в Панамі і Великобританії.

Андрій Портнов назвав ряд посадовців із оточення Порошенко, яким також загрожує кримінальне переслідування. Серед них глава його фракції в парламенті Герасимов, голова фракції "Народного Фронту" Максим Бурбак, колишній заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов, нардеп Сергій Пашинський і комерсанти-чиновники з оточення Порошенко.

Нагадаємо, соратник Януковича повернувся до України.

Як повідомляв "Знай.uа", народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул подав і зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Також "Знай.uа" писав, що Порошенко призначив нових членів ВРП: одним махом узурпував владу.