У неділю, 19 травня, в Києві відбулася закрита репетиція інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Репетиція інавгурації Володимира Зеленського

Про це повідомляє канал 112 та публікує фото з "генерального прогону" церемонії.

У повідомленні уточнюють, що перша частина генеральної репетиції відбулася без самого Зеленського - його заміняв статист.

Новообраний президент прибув до будівлі Верховної Ради ввечері у компанії двох соратників. На репетиції були присутні військові, також військовий оркестр зіграв свою партію.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Периметр охороняли агенти спецслужб, загони поліції та Нацгвардія.

Судячи з фото, Володимир Зеленський - сама серйозність і зосередженість.

На репетиції також були присутні лідер партії "Слуга народу" Іван Баканов, представник оргкомітету з інавгурації президента Кирило Тимошенко і радник нового президента Андрій Богдан.

Варто нагадати, що Верховна рада України в ході засідання 16 травня підтримала проект постанови, яким пропонувалося провести інавгурацію новообраного президента 20 травня о 10:00.

Всього в Раді було зареєстровано вісім постанов про інавгурацію Зеленського з датами 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня. Разом з тим, постанови про інавгурацію 28 травня та 1 червня були відкликані. І в ході голосування Рада підтримала проект постанови №10270-2 - 20 травня о 10:00, яку підтримали 315 нардепів.

Інавгурація Зеленського

Інавгурація Зеленського відбувається у Раді — новообраний президент піде на церемонію з Маріїнського парку. Напередодні він запросив всіх охочих

Geplaatst door hromadske.ua op Zondag 19 mei 2019

Відзначимо, сам Зеленський закликав Раду провести інавгурацію 19 травня. Відповідне відеозвернення до парламенту він записав 10 травня.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.