У понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбувається інаугурація новообраного президента Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Після церемонії він офіційно вступить на пост глави держави та стане шостим президентом незалежної України.

Подробиці повідомляє кореспондент Знай.ua з місця події.

Наразі відомо, що Зеленський уже прибув на місце церемонії та вона стартувала вчасно - о 10:00 за київським часом.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Численні прихильники слуги народу висловили захоплення тим, що Володимир Зеленський прийшов пішки та привітався з людьми.

"Такою не була інавгурація іще жодного президента. Усе дуже просто, мінімум пафосу", - кажуть глядачі.

Біля входу у Раду його зустрічали учасники команди Кварталу 95 - колишні колеги привітали Володимира Зеленського оплесками та обіймами.

Варто додати, що усі колишні президенти (крім Віктора Януковича - ред.), у тому числ і нинішній глава держави Петро Порошенко, уже чекають у Раді на інавгурацію свого наступника.

Під Радою, а також вздовж Грушевського та Хрещатика чергують численні загони правоохоронців та карети швидкої.

Підтримати чоловіка прийшла і дружина новообраного гаранта Олена Зеленська.

Церемонія традиційно стартувала гімном України.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.