Сьогодні, 20 травня, у Верховній Раді відбулася інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського.

Звичайно, зіркою головного політичного події став сам Володимир і його перша леді. Сьогодні ця пара була в центрі уваги всього світу і від того, як вони виглядали, залежить багато чого.

В залі Верховної Ради, президента Зеленського підтримувала дружина, яка вперше вийшла на публіку в статусі першої леді. Олена, як завжди, була чудова. А в яких образах прийшли підтримати своїх чоловіків дружини попередніх президентів України? Про це написав Clutch.

П'ять перших леді України: Антоніна Кравчук, Людмила Кучма, Катерина Ющенко, Людмила Янукович, Марина Порошенко – все про образах дружин президентів на інавгурації.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Антоніна Кравчук

Дружина першого президента України Антоніна Кравчук не була публічною особою, тому рідко відвідувала світські заходи. Що стосується інавгурації, яка відбулася на початку грудня 1991 року, то, на жаль, не на одній фотографії з урочистої церемонії, першої леді помічено не було.

Людмила Кучма

Леонід Кучма приймав присягу у 1995 році, а потім 1999. Дружина другого президента України справляла враження вольової і впливової жінки, тому і одягалася завжди відповідно. Людмила Кучма віддавала перевагу практичним образів, як правило, це були ділові костюми і елегантні пальта. При цьому, могла дозволити собі хутра і дорогі прикраси.

Катерина Ющенко

Третій президент Віктор Ющенко присягав народу України у січні 2005 року. З його інавгурації зробили справжнє шоу — церемонію транслювали у прямому ефірі, коментуючи чи не кожен крок. Саме тоді і стався казус з його американською дружиною Катериною. Журналісти помітили на грудях у першої леді, яка з'явилася в палаці Україна в велюровому костюмі, старовинну брошку, взяту з колекції музею. Прикрасі, яку було знайдено на території Херсонеса, було більше тисячі років.

Людмила Янукович

Жінка, яка за фактом, і не була першою леді. Людмила практично ніде не з'являлася, а ті рідкісні випадки, коли вона виходила разом з чоловіком завжди супроводжувалися конфузами. Її стиль одягу так само був досить специфічним. Над Людмилою часто жартували журналісти і практично завжди лаяли її дивні вбрання.

Марина Порошенко

У червні 2014 відбулася інавгурація п'ятого Президента України Петра Порошенка. Проте в цей день увага була прикута не тільки до нього, але і його дружини Марини і її вбрання, які вона обрала для такої важливої події. В цей день перша леді віддала перевагу одягу українських дизайнерів.

Нагадаємо, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зробив гучну заяву за день до інавгурації.

Знай. ua писав, що у Зеленського показали детальну програму інавгурації.