У вівторок, 21 травня, стало відомо про те, що новообраний президент України Володимир Зеленський збирається внести у Верховну Раду проект закону про імпічмент глави держави. Про це заявив радник Зеленського і за сумісництвом адвокат Коломойського Андрій Богдан, передає Telegram-канал Klymenko Time.

"Обов'язково буде подавати. Я, правда, не знаю, яким буде текст. Він сьогодні розробляється вченими, фахівцями. Серед них було багато потуг, але ми близькі до завершення", - сказав юрист Коломойського.

"Самого тексту ще немає. А коли він з'явиться - його ще й передадуть на публічне обговорення. Тобто до реально діючого закону про імпічмент ще дуже багато часу. І у Зеленського явно планують передати проект цього закону вже в нову, переобрану Раду.

Це правильно. Тому що давати працюючу процедуру імпічменту цій чинній Раді - все одно, що намалювати собі приціл на лобі. Або вручити мавпі автомат. Ми почекаємо. Пару місяців - не так багато. Головне, щоб Зеленський не згадав про цей закон як Порошенко - тільки в останні дні свого безславного президентства", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто відзначити, що Богдан, за інсайдерською інформацією, може зайняти пост глави Адміністрації президента.

Нагадаємо, що у вівторок, 21 травня, Адміністрація президента буквально перетворилася на місце паломництва журналістів і депутатів - Володимир Зеленський зібрав лідерів фракцій на нараду, щоб обговорити подальшу долю парламенту і дострокові вибори. Найбільш ймовірна дата виборів – 21 липня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський, який 20 травня присягнув на вірність Україні, заявив, що найближчим часом чекає зустрічі зі своїм попередником – п'ятим президентом Петром Порошенком. Зеленський планує обговорити з Порошенком питання щодо якнайшвидшого звільнення українців з російського полону.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський на зустрічі з лідерами фракції, 21 травня, запропонував скасувати мажоритарну виборчу систему і знизити прохідний бар'єр.