Кількість народних депутатів Верховної Ради, передбачених Конституцією, варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Про це заявив представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук, повідомляє LB.ua.

"Сьогодні обговорюють кількість депутатів: 450 - це багато чи мало. Є європейські норми представництва. Коли нас було 52 мільйони, то було досить, а коли ми після перепису населення побачимо, що нас 30 мільйонів, то для чого нам 450 депутатів? Тоді ми можемо говорити, що норми представництва порушені і кількість народних депутатів треба переглянути ", - вважає Стефанчук.

Руслан Стефанчук

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що у середу, 22 травня, нардепи зібралися на позачергове пленарне засідання Верховної Ради.

Подробиці із зали парламенту повідомляє кореспондент Знай.ua.

В ході засідання народні обранці мали розглянути законопроект президента Володимира Зеленського "Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України".

Пропонувалося знизити прохідний бар'єр з 5% до 3% та скасувати мажоритарну систему.

Однак ініціативу президента не вдалося включити до порядку денного - на це не вистачило голосів.

Народні обранці зайвий раз підтвердили недієздатність діючого скликання, тому Володимир Зеленський може із абсолютно чистою совістю розпустити цей парламент, - вважають прихильники слуги народу.

Нагадаємо, у вівторок, 21 травня, президент Володимир Зеленський разом із лідерами фракцій Верховної Ради домовився про розпуск парламенту і позачергові вибори.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву команди новообраного глави держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Верховна Рада
Верховна Рада

Також він окремо попросив депутатів не розслаблятися та протягом двох найближчих місяців ухвалити ряд важливих законів, зокрема про скасування депутатської недоторканності, ввести кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та нарешті прийняти довгостраждальний виборчий кодекс.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.