У четвер, 23 травня, у ЦВК зробили важливу заяву, яка стосується дострокових виборів до Верховної Ради України.

ЦВК
ЦВК

"Виборчий процес на позачергових виборах до Верховної Ради почнеться 24 травня, наступного дня після публікації указу президента України Володимира Зеленського", - повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

При цьому вона підкреслила, що оскарження указу Зеленського про розпуск Ради Верховним Судом не може зупинити виборчий процес. Позачергові вибори відбудуться у будь-якому випадку.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Голова ЦВК також звернула увагу, що за чинною системою закупівель комісія не встигне підготуватися до позачергових виборів.

Варто нагадати, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звинуватила народних депутатів у тому, що вони "провалили законопроект" президента Володимира Зеленського з приводу внесення змін до виборчого законодавства.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Відповідне відеозвернення політик порилюднила на своїй сторінці у Facebook.

Тимошенко заявила, що парламент провалив новий виборчий закон, який повинен був змінити "прогнилу корумповану систему обрання народних депутатів".

Нагадаємо, кількість народних депутатів Верховної Ради, передбачених Конституцією, варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Про це заявив представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук, повідомляє LB.ua.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.