У четвер, 23 травня, в програмі "Право на владу" досліджували важливі теми: відставка уряду, дострокові вибори до парламенту та резонансні кадрові призначення Володимира Зеленського.

Серед гостей студії - глава Адміністрації Президента Андрій Богдан. Він відповів на питання про звернення ветеранів.

В соцмережах поширюється відеозвернення ветеранів війни до Зеленського, в якому вони вимагають рішуче викорінити недобитки проросійських сил, покарати корупціонерів і пояснити, чи збігається позиція Зеленського з позицією тих, хто воював.

"Я точно знаю, що позиція Володимира Зеленського і його команди – це розвиток справедливої, економічно сильної, мирної України, в якій нема проявів агресії і корупції. Це наша мрія і ми за неї будемо боротись", - відповів Богдан.

Ведуча запитала, чи не вбачають у команді Зеленського у тому, що з'являються такі звернення, не лише активність громадянського суспільства, а й те, що в армії відбуваються некеровані процеси. Мосейчук також нагадала інцидент, коли після інавгурації президента йому не віддали честь Грицак та командувач сил спеціальних операцій ЗСУ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Процеси всі керовані. Але, дійсно, пан Порошенко і його команда не хоче втрачати владу. Ми бачили як до інавгурації масово видавались незаконні укази… Звичайно є провокації, звичайно є тиск, проте ми будемо спокійно в рамках чинного законодавства з цим боротися".

Нагадаємо, Володимир Зеленський може звільнити Андрія Богдана з посади голови АП, якщо Конституційний суд прийме рішення про відповідність Конституції відповідних положень закону "Про очищення влади" (закон про люстрацію). Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

Як повідомляв портал Знай.ua, посади голови в АП дісталися бізнес-партнерам і членам штабу Зеленського.

Також Знай.ua писав, громадянський рух "Спільна справа" оскаржив указ Володимира Зеленського про розпуск Ради і парламентські дострокові вибори.