Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує парламентських виборів і формування нового уряду в Україні. Лише після цього буде обговорена подальша співпраця.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час брифінгу, який відбувся 23 травня.

"Як тільки уряд буде сформовано, після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці", – заявив Джеррі Райс.

Джеррі Райс

Він також зазначив, що разом із тим МВФ зараз веде конструктивні дискусії в Києві про останні події та економічну політику України. Райс відмовився коментувати можливий вплив рішення про розпуск парламенту і заяву про відставку уряду на нинішню програму співпраці Фонду з Україною stand by, посилаючись на те, що МВФ не коментує політичні події в будь-якій країні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Як ви знаєте, МВФ в останні роки підтримує тісні партнерські відносини з Україною і, як я вже сказав, ми продовжуватимемо обговорювати цю подальшу співпрацю після виборів", – підкреслив представник Фонду.

МВФ
МВФ

Зазначимо, що під час своєї інавгураційної промови президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання. 23 травня указ про розпуск парламенту набув чинності, який достроково припинив повноваження парламенту восьмого скликання та призначив вибори на 21 липня.

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

Зазначимо, що місія МВФ прибула до Києва 20 травня для оцінювання виконання нинішньої програми співпраці з Україною за програмою stand-by і консультацій щодо IV статті статуту МВФ і початку зустрічі 21 травня. Відомо, що експерти Фонду продовжують свої зустрічі з владою.

Нагадаємо, що команда Володимира Зеленського заявила, що Україна може обійтися без траншу МВФ: маємо "подушку безпеки".

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко зробила гучну заяву після зустрічі лідерів фракцій із президентом Володимиром Зеленським, у ході якої обговорювали питання про розпуск парламенту та довгострокові вибори.