Україна може утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко. За його словами, Україна у короткостроковій перспективі зможе обійтися без чергового траншу МВФ, проте в довгостроковій перспективі країні необхідно продовжувати співпрацю з МВФ.

"Щоб покрити виплати за борговими облігаціями, у нас є резерви Єдиного казначейського рахунку і "подушка безпеки" у вигляді більш 20 млрд доларів золотовалютних резервів. Україна зараз не може вийти на зовнішні ринки запозичення капіталу. Вони дорогі для нас - доведеться платити близько 10% річних ", - сказав Устенко інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

У той же час Устенко вказав на те, що відсутність співпраці з МВФ не дозволить залучити кошти від Європейського Союзу і Світового банку.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Але як тільки країна увійде в стадію переговорного процесу про відкриття нової програми, це вже буде позитивним сигналом і на зовнішніх ринках може знову з'явитися вікно можливостей", - зазначив Устенко, який також займає посаду виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера.

Нагадаємо, 20 травня відбулася інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти пояснили, чому Україна не отримає транш МВФ

Також Знай.ua писав, Зеленський поговорив з банкірами про долю НБУ та з МВФ