У вівторок, 14 травня новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних іноземних банків в Україні, а також із представниками Незалежної асоціації банків України.

Про це повідомила прес-служба Володимира Зеленського.

"14 травня новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних іноземних банків в Україні (FLIFI): Raiffaisen Bank Aval, Pravex Bank – Intesa Sanpaolo, Ukrsibbank – BNP Paribas, Credit Agricole, City Group, SEB, Piraeus, Credit West Bank, ProCredit Bank, Alfa Bank, Deutsche Bank, а також із представниками Незалежної асоціації банків України", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі обраного президента зазначили, що на зустрічі були також присутні й представники команди Зеленського – Айварас Абромавичус, Олександр Данилюк, Андрій Богдан, Іван Баканов та Вікторія Страхова.

На зустрічі Зеленський запевнив, що як Президент буде гарантом кожному великому інвестору, який прийде в Україну.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Новообраний президент України також наголосив, що вважає пріоритетним завданням забезпечення макроекономічної стабільності в Україні через незалежність Національного банку, співпрацю з Міжнародним валютним фондом і дотримання виваженої політики у сфері публічних фінансів.

Також Зеленський підтримав думку банківської спільноти, що наріжним каменем для забезпечення економічного зростання та залучення іноземних інвестицій є судова реформа й забезпечення захисту прав інвесторів і кредиторів. Він наголосив також на необхідності забезпечити прозорі та рівні правила гри і для приватних і державних банків. Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління у державних банках, яка усунула б політичний вплив на них.

Керівники банків зі свого боку запевнили новообраного президента України у підтримці й готовності співпрацювати.

Голова Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI) Тарас Кириченко зазначив, що банкіри очікують від Президента підтримки й незмінності реформ, започаткованих НБУ, реформи судової системи та пошуку точок економічного зростання.

"У поточній ситуації надзвичайно важливо, щоб банки більше кредитували реальний сектор економіки, щоб кредити були більш доступними для відповідальних позичальників і домогосподарств. Для цього необхідно повністю реалізувати судову реформу та надати максимальний захист інвесторам і кредиторам української економіки", – наголосив Кириченко.

Крім цього, Зеленський висловив сподівання на зменшення ставок за банківськими кредитами і для корпоративного бізнесу, і для домогосподарств, що сприятиме розвитку економіки.

"Зменшення ставок за кредитами стане поштовхом до економічного зростання. Бо наразі люди налякані й не довіряють банкам", – зазначив новообраний президент України.

Нагадаємо, Зеленський зробив заяву щодо долі Луценка.
21 квітня, у день другого туру виборів, після оголошення результатів екзит-полів, Зеленський розповів про перші кадрові рішення на посаді президента. На уточнювальне запитання про долю Юрія Луценка, Зеленський наголосив, що нинішній генпрокурор – це "стара команда".

Як повідомляв портал Знай.ua, радник Зеленського Дмитро Разумков перерахував, хто з міністрів може позбутися своїх посад. За його словами, на своєму посту не залишиться генпрокурор Юрій Луценко – його на посаді утримати може лише Верховна Рада.

Також Знай.ua писав, Зеленський кинув виклик народним депутатам