Сфокусованість українського уряду на парламентських виборах восени не дозволить Україні вчасно виконати умови Міжнародного валютного фонду і отримати транш за програмою stand-by в цьому році. Про це зазначається у дослідженні ринків Європи JP Morgan.

"Ми не очікуємо виплат від МВФ у цьому році в основному через популістський підхід, невиконані умови і рішення уряду "лібералізувати" ціни на газ тільки у бік зниження, одночасно вводячи обмеження до підвищення", – йдеться у дослідженні аналітиків JP Morgan.

Як стверджують експерти, рішення України з приводу цін на газ негативно позначиться на співпраці з МВФ. У той же час аналітики UBS прогнозують можливі затримки з програмою МВФ.

Відомо, що візит місії МВФ в Україну заплановано на травень-червень, а Верховна Рада досі не ухвалила зміни до антикорупційного законодавства після рішення Конституційного суду скасувати статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Якщо прогресу не буде, це може призвести до затримок з програмою МВФ", – підкреслюється в огляді UBS.

Нагадаємо, що команда переможця президентських виборів Володимира Зеленського прокоментувала ситуацію на енергетичному ринку України і закликала не словом, а ділом довести, що обставини, які склалися можна виправити, якщо почати рішуче і активно діяти.

Як повідомляв портал Знай.uа, глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для скасування безвізового режиму з Україною. Таку думку він висловив на зустрічі Європейської бізнес асоціації.

Також портал Знай.uа писав, що радники переможця президентських виборів Володимира Зеленського зустрілися з представниками Єврокомісії та послами Європейського Союзу в Брюсселі. Про це розповіла заступник голови генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства, розширення і переговорів Катаріна Матернова.