У четвер, 23 травня, новоспечений глава Адміністрації президента Андрій Богдан відповів на головні питання щодо перших указів та планів Президента Зеленського.

З Богданом розмовляли в ефірі програми на телеканалі 1+1.

Так, глава АП висловив думку про референдум щодо Росії і чому має право бути представником глави держави.

Андрій Богдан

Головні теми та запитання:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Петиція про відставку Зеленського – це смішно.

Богдан сказав, що у Володимира Зеленського розцінюють це як жарт.

"Законом передбачені випадки, коли закінчуються повноваження президента і такі петиції не є підставою для реагування шляхом закінчення повноважень президента", - говорить Богдан.

До слова, скандальна петиція за добу набрала понад 35 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних.

Референдум допоможе уникнути розколу.

"У цивілізованих країнах опитування населення з тих чи інших болючих питань – це нормальна практика. І оскільки ми хочемо йти в Європу, напевно, не є поганим питати у своїх громадян, що їм подобається і що вони хочуть…Представлення громадської думки допоможе уникнути розколу України на дві частини, коли одна частина підтримує, а інша проти".

Розмовляти з Росією треба. Рано чи пізно вона погодиться.

Богдан бачить сенс у цих переговорах. У першу чергу, головна мета - повернути полонених додому. Представник Президента України переконаний, що рано чи пізно так і станеться.

Володимир Зеленський

"Росія погодиться рано чи пізно. Питання – коли і при яких умовах… Розмовляти треба, якщо ви хочете світ, тому що дуже добре кидати на плаху не своє життя. Там гинуть наші українці".

Медведчук переговірником від України не буде.

"Ні я, ні президент не знайомі з Віктором Медведчуком. Ми не бачимо його парламентером з нашого боку. Якщо Росія бачить переговірником з своєї, це їх вибір".

Три роки був на фронті.

Богдан розповів, що три роки провів на сході України.

"Я близько трьох років був на фронті. Не як військовий, а як волонтер. І багато моїх друзів там загинули. Ми йдемо до перемоги, але не ціною життів наших військових… Ми можемо здобути перемогу мирним шляхом і, можливо, це важкий шлях, але, я думаю, що саме ним треба йти".

Обіцяє рівність всіх перед законом. Навіть Коломойського. "Я обіцяю, що Адміністрація президента Зеленського ніколи не буде давати ніяких сигналів, кого можна чіпати, а кого не можна, хто свій, а хто чужий. Навіть олігархів.

Богдан зазначив, що хтоб то не був, але перед законом усі рівні і всі повинні дотримуватися законів України.

Рада піднесла несподіваний урок.

Представник Зеленського розповів, яку свиню їм підсунули депутати одразу після інавгурації.

"Практично всі (фракції – ред.) задекларували (підтримку ініціатив Зеленського - ред.) на виході з АП, але на другий день ми отримали несподіваний урок, що, на жаль, народні депутати не стримують своє слово. Ми вивчили цей урок. І я думаю, що мажоритарка вам не допоможе і партія Слуга народу покаже гарні результати не тільки в партійній системі, але і на мажоритарних округах".

Зеленський опублікує відео зустрічі з фракціями.

В Адміністрації президента пообіцяли оприлюднити відео зустрічі Зеленского з головами фракцій, де обговорювали розпуск Верховної Ради та майбутні вибори.

"Ми не тільки опублікуємо стенограму, але і відео, де буде видно висловлювання всіх голів фракцій, які підтримували, а потім різко поміняли за ніч свою думку".

Нагадаємо, у Володимира Зеленського відреагували на петицію про відставку Президента України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, указ Президента Заленського про припинення повноважень Верховної ради восьмого скликання оскржать в суді.

Також портал Знай.ua писав, що українцям показали повне досьє на Зеленського. Що ми не знаємо про слугу народу?