У четвер, 23 травня, в програмі "Право на владу" досліджували важливі теми: відставка уряду, дострокові вибори до парламенту та резонансні кадрові призначення Володимира Зеленського.

Серед гостей студії - глава Адміністрації Президента Андрій Богдан. він відповів на питання щодо петиції про відставку новообраного президента Володимира Зеленського, яка з'явилась на сайті гаранта.

Петиція вже набрала 25 тисяч голосів і з огляду на це ведуча програми Наталія Мосейчук поцікавилась, чи розцінюють у команді Зеленського такі акції як політичний булінг, чи президент буде на це якось реагувати.

"Ми розцінюємо цю петицію як жарт, можливо, навіть смішний жарт. Законом передбачені такі випадки, коли закінчуються повноваження президента, і такі петиції не є підставою для реагування шляхом закінчення повноважень президента. Але в будь-якому випадку ми розуміємо, що є якась частина населення, яка не задоволена діями чинного президента. Ми будемо старатися, щоб ця частина населення зменшувалася шляхом їх переконання і щоб вони стали нашими однодумцями", - відповів Андрій Богдан.

Нагадаємо, Володимир Зеленський може звільнити Андрія Богдана з посади голови АП, якщо Конституційний суд прийме рішення про відповідність Конституції відповідних положень закону "Про очищення влади" (закон про люстрацію). Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, посади в АП дісталися бізнес-партнерам і членам штабу Зеленського.

Також Знай.ua писав, громадянський рух "Спільна справа" оскаржив указ Володимира Зеленського про розпуск Ради і парламентські дострокові вибори.