У Литві відбулися вибори президента. Перемогу здобув незалежний кандидат Гінатас Науседа. Він вже висловив свою позицію щодо відносин з Україною.

Про це у понеділок, 27 травня, повідомили в представництві Литви в Європейському Союзі.

"Обраний президентом Гінатас Науседа заявив, що стосовно Росії буде продовжувати курс країни, визначений його попередником Далею Грібаускайте, оскільки будь-яка зміна буде означати, що "Литва зрадить своїх партнерів в Україні", - йдеться в повідомленні представництва.

Гітанас Науседа

Також президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що буде працювати над покращенням стосунків із сусідньою країною Білоруссю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський привітав новообраного главу Литви Гітанаса Науседі з перемогою у другому турі президентських виборів. Вітальний пост Зеленський розмістив у своєму Twitter-акаунті.

Бажаю успіхів новообраному "Президенту Литви Гітанасу Наусєді і братньому литовському народу! Наша історія і майбутнє тісно переплетені. Маємо спільні виклики, які подолаємо, лише об'єднавши зусилля. Цінуємо наше стратегічне партнерство й розраховуємо на його зміцнення!" - йдеться в заяві Зеленського.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в Києві зустрівся з обраним українським президентом Володимиром Зеленським. Президент України подякував Литві за допомогу і стверджував, що Литва — відмінний приклад Україні на її шляху в Європу.

Як повідомляв Знай.ua, позафракційний народний депутат Олесь Довгий повідомив радісну для нього новину – він став батьком. Також нардеп познайомив своїх підписників у Facebook зі своєю новою пасією і матір'ю дитини Іриною.

Також Знай. ua писав, що у Трампа дали безцінну пораду Зеленському: як викорінити корупцію всього за один день.