У ряді одномандатних (мажоритарних) округів у кількох областях України зафіксована масова роздача громадянам умовної "передвиборчої гречки" від імені потенційних кандидатів у народні депутати. Також проводяться відповідні спортивні заходи. Про це повідомили в прес-службі Комітету виборців України, пише Страна.

За даними організації, такі випадки мали місце у Луганській, Одеській, Полтавській, Житомирській областях.

"Як правило, роздача товарів здійснювалася від імені благодійних фондів, пов'язаних з народними депутатами. Така активність проводилася і раніше, проте з початком виборів вона істотно активізувалася", - зазначили в КВУ.

Так, за даними організації, у Сєвєродонецьку Луганської області громадянам безкоштовно роздавали цукор у пакетах з символікою партії. В Одеській області в одному з округів пенсіонерам роздавали набір ліків, який включав валеріанку, перекис водню, бинт, вату, цитрамон, активоване вугілля. А разом з медикаментами роздавали лист із зображенням потенційного нардепа.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В Полтавській області, за даними КВУ, нардеп привітав учнів однієї із шкіл зі святом останнього дзвоника і подарував м'ячі.

У Житомирі, за даними організації, за ініціативою народного депутата відкрили інклюзивний спортивний майданчик. Він разом з місцевою владою був присутній на відкритті.

В місті Коростень Житомирської області за підтримки благодійного фонду нардепа до Дня міста були організовані спортивні змагання з стрітболу та воркауту, конкурс дитячих колясок та конкурс караоке для дітей. Учасники отримали призи від фонду.

"Незважаючи на те, що такі дії юридично не є підкупом виборців, оскільки політики, від імені яких лунають товари або послуги, не є офіційно зареєстрованими кандидатами в народні депутати, КВУ відзначає несумлінність подібної діяльності і закликає потенційних кандидатів відмовитися від фінансового стимулювання виборців у будь-яких формах", - зазначили в КВУ.

Нагадаємо, у "Голоси" Вакарчука виросли ноги Порошенко.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський тепло привітав Київ з Днем народження.

Знай.uа писав, Порошенко взявся повчати Зеленського.