У вівторок, 28 травня президент Володимир Зеленський видав указ, яким скасував рішення Петра Порошенка і повернув громадянство політику Михайлу Саакашвілі.

Крім того, своїм указом українське громадянство отримали ще п'ять іноземців, серед яких посол, боксер та хокеїст.

Олександр Костиков - хокеїст ХК "Донбас"

Українське громадянство отримав 21-річний російський спортсмен Олександр Костиков - нападник ХК "Донбас". Костиков народився 14 серпня 1997 року Москві, грав у молодіжній хокейній лізі в Росії. Потім транзитом через "Црвену Звезду" перейшов в ХК "Донбас", який з 2014 року базується в Краматорську Донецької області.

Зіятдінов Тойгонбаєв - тренер з боксу

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Відомий боксер 45-річний уродженець Киргизької республіки Зіятдінов Тойгонбаєв також отримав український паспорт. Тойгонбаєв тренував узбецького боксера-любителя Хасанбоя Дусматова, який завоював золото на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році і двічі ставав чемпіоном Азії в першій найлегшій вазі - до 49 кг.

Дусматов був учасником напівпрофесійної української команди боксерів "Українські отамани". В указі президента наголошується, що Зіятдінов Тойгонбаєв живе в Києві. Однак, за деякою інформацією, його немає в Україні і останнім часом його не бачили в боксерських колах.

Тамер Аль Тунсі - посол України в Сирії

Тамер Аль Тунсі - почесний консул України в Сирії. В указі йдеться, що український паспорт він отримає за видатні заслуги перед Україною. Посол надавав допомогу в евакуації громадян України під час конфлікту в Сирії, сприяв звільненню українських моряків, захоплених недалеко від Сирії. Аль Тунсі співпрацює з благодійним фондом "З теплом в серці" і одеським Будинком дитини.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повернув Міхеілу Саакашвілі громадянство України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Саакашвілі підтримав Зеленського у скасуванні указів Порошенка

Також Знай.ua писав, Михайло Саакашвілі має твердий намір повернутися в Україну, яку він називає "другим домом".