Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в перевірених деклараціях нардепів невідповідності на суму 8,5 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НАПК.

Поки що в НАПК перевірили лише 110 декларацій, які подали 72 депутати за 2017-2019 роки. У 77 деклараціях знайшли грубі порушення і подання недостовірної інформації на суму 8,5 млрд грн.

Повідомляється, що результати перевірок відправили в НАБУ, де почали розслідування.

За інформацією, найбільше невідповідностей виявили в деклараціях депутатів «Народного фронту». Сума таких порушень склала 8,08 млрд грн.

Позафракційні депутати «помилилися» в деклараціях на 265 млн грн, депутати фракції «Відродження» — 41,9 млн грн, «Опозиційного блоку» — 50,9 млн грн, «БПП» — 9,8 млн грн, «Самопомочі» — 1,8 млн грн, групи «Воля народу» — 6,55 млн грн. Крім того, два депутата «Радикальної партії» потрапили на 1,8 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

При цьому НАПК не перевіряло декларації депутатів «Батьківщини». Більше всього було перевірено декларацій позафракційних депутатів.

Нагадаємо, що ситуація з невиплатою зарплат у Києві різко погіршилася в порівнянні з попереднім місяцем.

Як повідомляв портал Знай.uа, дружина керівника секретаріату Радикальної партії Олексія Кочармина Марина продала квартиру в Євпаторії.

Також портал Знай.uа писав, що в мережі викрили ще одного "справжнього патріота" від БПП.