Відмова від запуску ринку електроенергії 1 липня ставить під сумнів здатність впроваджувати реформу і загрожує її зривом.

Про це заявив Голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков.

Плачков наголосив, що на сьогодні всі ключові учасники ринку готові до старту з 1 липня. І глобальних причин для відтермінування немає. Вирішити деякі проблеми з програмним забезпеченням, тестовим режимом тощо цілком можна у той час, що залишився до липня. Про це пише ukranews.

ринок електроенергії необхідно запустити з 1 липня
ринок електроенергії необхідно запустити з 1 липня

"У нас є місяць. Я думаю, що часу достатньо. Якщо ми перенесемо на 3 місяці, то ми увійдемо в осінньо-зимовий максимум. І там накладеться дуже багато питань, питань палива, питань з газом. І я думаю, що і з вугіллям. Якщо ми перенесемо на 9 місяців, то це означає, що ми категорично відмовляємося від цих реформ", - заявив Плачков.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На його думку, негативний вплив на ситуацію має й нинішня політична турбулентність, оскільки всі займаються достроковими виборами. А після них буде обрано новий уряд, якому потрібен буде час, щоб увійти в курс справ. Урядовці також можуть розпочати нову хвилю корегування законодавства. Тому ринок потрібно запроваджувати саме зараз.

"Якщо ми цього не зробимо, ми відмовляємося від відповідальності. І я думаю, на 50% від запровадження цих реформ. Якщо ми зробимо цей крок назад, ми вже вперед не підемо", - наголосив Плачков.