Верховна Рада продовжує воювати з президентом Володимиром Зеленським. Гарант ясно дав зрозуміти, що хоче, щоб нинішній уряд звільнив свої крісла і поступилося їх тим, хто дійсно буде робити щось корисне для країни.

І ось сьогодні, 30 травня, народні депутати повинні були звільнити прем'єра Володимира Гройсмана. Але не тут-то було.

Нас мало, але ми в вишиванках

Незважаючи на те, що нинішній парламент доживає свої останні місяці, народні депутати не поспішають запам'ятатися перед своїми виборцями хоча б тим, що ходять на роботу. Сьогодні, як і раніше, був напівпорожній зал.

І хоча сьогодні основним питанням в розпорядку дня - стояло голосування за відставку глави уряду, все до себе увагу привернула кума Петра Порошенка Оксана Білозір. 30 травня їй виповнилося 62 роки, і колеги просто втопили її в букетах, хто у великих, а хто, як перший спікер ВР Ірина Геращенко, мініатюрному, немов з грядки.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Валерія Заружко піднесла великий і гарний букет

Ірина Геращенко, напевно, вважає, що подарунок не ціною доріг, а тим хто дарує

Також нашу увагу привернув син Петра Порошенка Олексій. У цей день він на подив був активним і навіть розмовляв зі своїми колегами, що зазвичай за ним не водиться. Цікавий факт - на роботу він прийшов в костюмі, але без ременя. Або він вирішив не морочитися, або ж десь його залишив і вранці не зміг знайти.

Син колишнього президента десь забув ремінь

До речі, під час голосування за Гройсмана Олексія Порошенка не було в залі. Ймовірно, пішов в пошуках ременя.

Також в залі не було видно Юлії Тимошенко, хоча вона перебувала в будівлі парламенту. Показавши пресі своє нове шикарне плаття і заявивши, що в Україні мир потрібно починати з чистого аркуша, вона так само раптово зникла, як і з'явилася.

Голова Батьківщини постаралася відсидітися в цей день далеко від сторонніх очей

Розбрід і хитання

Як тільки до сесійної зали зайшли міністри на чолі з Гройсманом, до них відразу ж потягнулася низка з нардепів, які хотіли особисто висловити свою підтримку і впевненість, що «ворог не пройде».

Здрастуйте, дуже приємно, цар

Прийшли всі, крім голови МВС Арсена Авакова. Ймовірно, він все ще не може прийти в себе після тріумфального повернення в Україну Міхеїла Саакашвілі.

Також не в своїй тарілці виявився і голова Радикальної Партії Олег Ляшко. Він вийшов до трибуни і як зазвичай гучно заявив, що члени пего політсили будуть голосувати за відставку Володимира Гройсмана. Але на ділі «за» проголосувало лише 97 нардепів, а 63 висловилися проти.

При цьому з Радикальної Партії Юрій Шухевич проголосував врозріз словами Ляшка - проти відставки, а Оксана Корчинська утрималася від голосування. Все говорить про те, що партія головного радикала країни починає тріщати по швах. Втім, як і інші політсили нинішнього парламенту.

Ляшко розуміє, що його соратники починають розбігатися

Тому можна з упевненістю припустити, що після 21 липня у Верховній Раді з великою часткою ймовірності з'являться, як нові партії, так і нові обличчя.

Нагадаємо, що у Twitter показали обличчя партій Гройсмана і Порошенка: контрабанда, бурштин, вирубування лісу та мародерство.

Також "Знай.ua" писав, що Гройсман зробив сенсаційну заяву, українці лютують: "Буде зі своїм господарем Парашеном у в'язниці".