У четвер, 30 травня президент України Володимир Зеленський зустрівся з рідними та близькими військовополонених українців, яких незаконно утримує Росія.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що запросив на зустріч рідних і близьких українців, які незаконно утримуються в російських в'язницях і знаходяться в полоні проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і Криму, щоб обмінятися думками і зрозуміти, як прискорити повернення українців додому, повідомили в прес-службі глави Української держави. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми запросили вас всіх, щоб вислухати, обмінятися думками і зрозуміти, як можна прискорити повернення наших хлопців. Я дякую, що ви тут зібралися", - звернувся президент до учасників зустрічі.

Зеленський повідомив родичам полонених, що за останні кілька днів він провів зустрічі та наради з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денисовою, начальником Генерального штабу Русланом Хомчаком і колишніми представниками України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, щоб детально розібратися в питанні звільнення українців.

Зеленський підкреслив, що співпраця влади і родичів полонених українців дуже важлива для повернення наших героїв додому.

"Нам необхідна консолідована позиція і координація зусиль всіх правозахисників, представників громадських організацій, волонтерів заради повернення наших полонених додому", - підкреслив глава держави.

Родичі моряків наголосили на важливості прийняття законопроекту про статус військовополонених.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Нагадаємо, Міжнародний трибунал виніс рішення про полонених українських моряків

Як повідомляв портал Знай.ua, Лавров запропонував Зеленському провести переговори "по-християнськи" і обміняти "всіх на всіх" на окупованому Донбасі.

Також Знай.ua писав, 17 квітня Лефортовський суд Москви продовжив арешт 24 українським морякам, які були захоплені представниками Російської Федерації біля анексованого Криму в листопаді 2018-го рік