Дату винесення рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо запровадження тимчасових заходів проти РФ через атаку на українські судна в районі Карченскої протоки встановили орієнтовно на 25 травня.

"Дата оголошення припису по цій справі орієнтовно встановлено на суботу 25 травня 2019 року", - заявив суддя на засіданні в Гамбурзі.

Як відомо, у п'ятницю, 10 травня у Гамбурзі почалися слухатися Міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків. Представником України виступає заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль. Вона закликала до негайного звільнення українських військових, які знаходяться у полоні в Росії з листопада 2018 року. У той же час, агенти від Росії на засідання взагалі не прийшли.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що спеціальний представник США в Україні Курт Волкер розповів про ймовірність обміну полоненими з РФ. Про це повідомляє BBC.

Зокрема, Волкер розповів, що бажання новообраного президента Володимира Зеленського провести обмін полоненими у режимі "всіх на всіх" дуже хороша ідея. Дипломат підкреслив, що подібний план є відмінним.

Курт Волкер
Курт Волкер

Крім того, він зазначив, що російське керівництво ніколи не йшло на повний обмін утримуваних полонених, незважаючи на постійні пропозиції української сторони і міжнародних союзників.

При цьому він додав, що Путін може почати звільнення полонених з незаконно утримуваних українських моряків.

Курт Волкер
Курт Волкер

Нагадаємо, безробітний українець, який проживає в Москві викинув з вікна квартири сусідку по будинку після розмов на політичні теми.

Раніше Знай.иа повідомляв, 17 квітня Лефортовський суд Москви продовжив арешт 24 українським морякам, які були захоплені представниками Російської Федерації біля анексованого Криму в листопаді 2018-го рік

Також Знай.иа писав, у середу, 17 квітня, стало відомо, що арбітраж Постійної палати третейського суду в Гаазі з 10 по 15 червня проведе слухання з приводу попередніх заперечень Росії у справі за позовом України.