Ще один моряк, якого захопила Росія під час агресії в Керчинській протоці, визнав себе військовополоненим. Український моряк з буксира "Яни Капу" Михайло Власюк став 21-м моряком, який заявив про це слідчим в РФ.

Про це повідомив координатор групи адвокатів Микола Полозов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Іслям Веліляєв зустрівся з українськими моряками з буксира" Яни Капу "Михайлом Власюком. Михайло Власюк став 21-м українським моряком, який заявив слідчим, що є військовополоненим", - написав Полозов.

Військвополонений моряк Михайло Власюк повідомив, що перебуває в двомісній камері. Він розповів, що має всі необхідні продукти і речі. Їх йому передали через волонтерів. За словами адвоката, моряк на здоров'я не скаржиться та почуває себе нормально.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Адвокат роз'яснив Михайлу що йому необхідно робити в тому випадку, якщо з боку оперативників ФСБ або співкамерника буде здійснюватися психологічний тиск з метою обмовити себе, своїх бойових товаришів або визнати провину.

Загалом у Керченській протоці Азовського моря 25 листопада Росія захопила 24 українських військових. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетинанні кордону з Росією. Їм загрожує ув'язнення строком до 6 років. Всі полонені були заарештовані так званим "судом" у Криму, після чого їх доправили до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".

Нагадаємо, що ще один захоплений російськими силовиками український моряк Євген Семидоцький під час допиту ФСБ заявив, що він військовополонений.

Також "Знай.ua" писав, що до кінця 2018 року сім'ям українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, виплатять по 100 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Як повідомляв "Знай.uа", полонений український моряк плюнув в пики ФСБ-шників. Адвокат розкрив подробиці зустрічі з підзахисним.