У президента Володимира Зеленського назвали дату формування нового Кабінету міністрів

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк.

Він публічно назвав терміни, незважаючи на те, що Рада відмовилась відправляти чинного прем'єра Гройсмана у відставку.

На його думку, це може відбутися вже в кінці серпня або на початку вересня. Про це він заявив в ефірі телепрограми «Право на влада» на телеканалі «1+1».

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

«В результаті дострокових виборів, уряд може бути сформований вже в кінці серпня або на початку вересня», — сказав Данилюк.

При цьому Олександр Данилюк зазначив, що отримання траншу МВФ могло б значно затягнутися, якби парламентські вибори проходили за графіком, тобто в жовтні. Тоді МВФ мав би чекати, поки сформується новий коаліційний уряд, а це могло б тривати до кінця року, упевнений секретар РНБО.

Президент України Володимир Зеленський зажадав від Верховної Ради в першочерговому порядку розглянути питання про зняття з посад низки високопоставлених політиків. Зокрема, під ударом виявилися міністр закордонних справ Павло Клімкін, глава СБУ Василь Грицак, а також міністр оборони України Степан Полторак.

Що стосується генпрокурора Юрія Луценка, за його словами, у відставку він може піти або за власним бажанням, або ж якщо парламент висловить йому недовіру. У Раді вже збирали підписи за відсторонення його з посади глави ГПУ, проте потрібної кількості голосів не знайшлося.

Варто нагадати, що Верховна Рада продовжує воювати з президентом Володимиром Зеленським.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Мосійчуку на ефірі почали телефонувати обурені глядачі

Також Знай.uа" писав про те, що Українцям показали, хто зібрався пролізти у Верховну Раду