Міністерство юстиції, яким керує Павло Петренко, давній товариш екс-прем'єра Арсенія Яценюка, не хоче реєструвати за скороченою процедурою зміни в статуті партії “Слуга народу”. Причина в тому, що досі номінальний голова партії і вже перший заступник голови СБУ Іван Баканов не може підписувати партійні документи. І у Мін'юсту виникло закономірне питання: на якій підставі проводився з'їзд “Слуги народу” і чи проводився він взагалі насправді. Якщо підлеглі Петренко пустять реєстрацію змін партійного статуту за загальною процедурою, то “Слуга народу” не встигне провести з'їзд 8 червня і висунути своїх кандидатів на позачергові вибори Ради - і партія президента опиниться поза стін нового парламенту, пише КV.

Іван Баканов

Повідомляється, що коли юристи партії “Слуга народу” принесли до Мін'юсту документи на перереєстрацію голови партії - з Івана Баканова на Дмитра Разумкова - чиновники міністерства стали в позу і захотіли перевірити всі документи на проведення партійного з'їзду, підписані головою партії Бакановым.

“Але таких документів немає, тому що Зеленський занадто поспішив із призначенням Баканова першим заступником голови СБУ - і Баканов за законом втратив право такого підпису”, - стверджує джерело .

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський своїм указом №316/2019 призначив Івана Баканова першим заступником голови СБУ 22 травня. А з'їзд “Слуги народу”, на якому новим головою партії був обраний Дмитро Разумков, відбувся через п'ять днів - 27 травня. Тобто виникла колізія - перший заступник голови СБУ досі є офіційним лідером політичної сили, що вступає в протиріччя з чинним законодавством.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Павло Петренко

“Більш того, у Мін'юсті наполягають на повному реєстраційному циклі, який займе не менше місяця - з повною перевіркою документів і, можливо, запитами на територіальні об'єднання “Слуги народу”

Друге джерело пояснло, що навіть якщо Мін'юст змінить свою думку і запустить внесення змін до статуту “Слуги народу”, то це займе не менше двох тижнів.

Тому, зараз юристи “Слуги народу” і Зеленського шукають вихід з глухого кута, куди “їх загнали поспіх і юридичні проколи”.

Можливо, ситуацію з Мін'юстом втрутиться міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, також зайняв свою посаду за квотою “Народного фронту”.

“Але з цього приводу поки немає ніякої інформації. Та й всі сумніваються, що Аваков буде так відверто грати на користь нового президента. Йому і так все добре”

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, колега Зеленського по Кварталу 95 розповів про переговори з Путіним.

Також Знай.ua писав, що жлобські витівки Ляшко на зустрічі із Зеленським не винесли навіть депутати.