Перенесення Адміністрації президента Володимира Зеленського з вулиці Банкової в конгресно-виставковий центр "Парковий" створює вагомі ризики для безпеки глави держави та його команди.

Про це в ефірі розповів екс-начальник Управління державної охорони генерал-полковник Валерій Гелетей у ефірі ObozTV.

За словами військового, з будівлею Адміністрації президента щодо заходів безпеки не зрівняється жодна будівля в Києві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Генерал наголосив, що в "Парковому" виникнуть серйозні проблеми з охороною глави української держави, а також іноземних президентів, прем'єрів і спікерів парламентів, які приїжджають до України. Генерал зазначив, що серйозною загрозою для будівлі може стати зброя, "яку можна буквально пронести на плечі".

Валерій Гелетей
Валерій Гелетей

"Є певні системи, які можна поставити на плече… Після одного пострілу півбудівлі осиплеться. В умовах агресії Росії, це небезпечно", – резюмував військовий.

Нагадаємо, спікер Володимира Зеленського Дмитро Разумков прокоментував кандидатуру на посаду глави адміністрації слуги народу, майбутні призначення топ-чиновників та розповів, чи буде перенесено головний офіс президента.

Відповідною інформацією він поділився у ексклюзивному інтерв'ю для Рoliteka.

"Якщо ми говоримо про міністрів, то сьогодні вам конкретних особистостей, які будуть претендувати на ту чи іншу посаду, президент називати не буде. Тут ще є питання національної безпеки, давайте не забувати, що ми живемо в умовах війни. Якщо ми говоримо про главу Генерального штабу, то називати прізвище також недоцільно, поки президент офіційно не приступив до своїх повноважень", - відзначив Разумков.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Оболонський районний суд присудив новообраному президенту Володимиру Зеленському штраф у розмірі 850 гривень з причини демонстрації бюлетеня при проведенні голосування у другому турі виборів 21 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.