Верховна Рада вирішила посилити відповідальність за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян.

Так, депутати ухвалилли за основу пропозицію штрафувати кермувальників, які відмовляються безкоштовно перевозити пільгові категорії населення.

Маршрутка
Маршрутка

Закон про внесення змін до статті 133-1 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян (№10004) у першому читанні підтримав 231 депутат.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Згідно із законопроектом, планується встановити, що безпідставна відмова водіїв перевозити пільговиків тягне за собою накладення на водіїв транспортних засобів, які є суб'єктами підприємницької діяльності, штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550 гривень станом на 1 січня 2019 року).

В коментарях допитливі українці цікавляться, коли за законопроект проголосують і коли він вже вступить у дію.

Нагадаємо, українцям пояснили, що штрафи для водіїв зростуть в 10 разів: хто опиниться у зоні ризику.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як отримати подвійну пенсію та хто на неї може претендувати.

Також портал Знай.ua писав про те, що українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.