У вівторок, 4 червня, Верховна Рада знову проігнорувала запропоновані президентом Володимиром Зеленським законопроекти - народні обранці не проголосували за їх включення до порядку денного сесії.

Володимир Зеленський

Про це повідомляють ЗМІ із сесійної зали парламенту.

У повідомленні уточнюють, що нардепи не внесли до порядку денного сесії законопроекти про імпічмент та про внесення змін до закону про вибори нардепів щодо забезпечення прав військовослужбовців, ініційованих президентом Володимиром Зеленським.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Так, за проекти закону про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент) (№10340, №10340-1) проголосувало лише 110 нардепів із необхідних 226.

Також не вистачило голосів за включення до порядку денного сесії парламенту законопроекту про внесення змін до закону про вибори народних депутатів України щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців (№10356).

вибори в Україні
вибори в Україні

За це рішення проголосували усього 109 народних обранців.

Разом з тим нардепи приступили до розгляду у другому читанні законопроект № 1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента.

Парламентарі мають розглянути майже 800 правок.

Нагадаємо, у в середу, 29 травня у Верховну Раду було внесено законопроект про імпічмент президента, який подала команда глави держави Володимира Зеленського.

Законопроект про імпічмент був зареєстрований під № 10340. На сайті парламенту опубліковано повний текст документу.

Представник Зеленського в Раді Руслан Стефанчук підкреслив, що президент виконав свою передвиборну обіцянку. Він додав, що парламентаріям також запропонували проект закону про скасування депутатської недоторканності.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський закликав Раду зняти депутатську недоторканість

Також Знай.ua писав, Зеленський збирає термінове засідання РНБО задля обговорення проблем вугільної галузі.