Президент України Володимир Зеленский закликав нардепів проголосувати за законопроект про зняття депутатської недоторканності.

Про це розповів представник президента в парламенті Руслан Стефанчук.

Зокрема, за його словами президент України Володимир Зеленський очікує, що уже з 2020 року у народних депутатів не буде імунітету. При цьому Стефанчук розповів, що для цього рішення необхідно внести зміни до Конституції, тому часові рамки настільки великі.

Володимир Зеленський

"Внесення змін до Конституції - велика тривала процедура. Безперечно, що в новий парламент ми будемо вносити зміни до Конституції, які ми і обіцяли. Це обговорення триватиме рік: Конституційний суд, висновок, повернення ... Зараз найбільш процесуально швидкий механізм - це законопроект №7203. Там передбачено (зняття депутатської недоторканності, - ред.) з 2020 року", - заявив Стефанчук і додав, що цей законопроект потрібно розглянути як невідкладний.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, буквально днями в Адміністрації президента розгорівся потужний скандал через внутрішнє обладнання та техніку. Так, Секретар РНБО Олександр Данилюк виклав відео з ситуаційної кімнати, саме тут після відходу команди Петра Порошенка зникли монітори і сервера із секретною інформацією

Як повідомляв "Знай.ua", лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів, що президент Володимир Зеленський не планує вносити заяву про звільнення генерального прокурора України Юрія Луценка, оскільки впевнений, що чинний парламент її не підтримає. За словами Разумкова, Рада відмовилася підтримати законодавчі ініціативи президента, тому кадрові призначення в ній обговорюватися не будуть.

Також "Знай.ua" писав, що політолог Юрій Романенко нагадав, що президент Володимир Зеленський видав указ, яким скасував рішення Петра Порошенка і повернув громадянство політику Михайлу Саакашвілі. За його словами, в першу чергу Зеленський відновив право. Не правильно, коли через вигаданий привід забирають у людини громадянство. По-друге, цей крок Зеленського показує, що він веде свою самостійну лінію, яка відрізняється від інтересів великих гравців.