В команді президента Володимира Зеленського поділилися амбітними планами - мова про реалізацію концепції так званого "народного вето", здійснюваного через Internet.

Володимир Зеленський

Подробиці розсекретив представник глави держави у Верховній Раді Руслан Стефанчук у інтерв'ю "Лівому берегу".
Стефанчук запевнив, що технологія "народного вето" успішно працює в багатьох країнах.

"Якщо Верховна рада приймає закони 16 січня (так звані "диктаторські закони в період Революції Гідності – Ред.), то за допомогою ІТ-технологій народ мобілізується і накладає вето. Для цього достатня кожну бабцю в селі забезпечити смартфонами", - сказав він.

Руслан Стефанчук

При цьому ідеолог партії "Слуга народу" визнав, що у людей похилого віку, тим більше на селі, дорогих гаджетів немає. За його словами, смартфони будуть придбані за рахунок державного бюджету.

"Ми порахували з економістами, що вигідніше кожній бабці в селі купити смартфончик…", - розповів Стефанчук. Ці кошти будуть вивільнені від проведення паперових процедур голосування, що існують за методичками 18 століття", - резюмував Стефанчук.

Нагадаємо, у вівторок, 21 травня, президент Володимир Зеленський разом із лідерами фракцій Верховної Ради домовився про розпуск парламенту і позачергові вибори.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву команди новообраного глави держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Верховна Рада
Верховна Рада

Також він окремо попросив депутатів не розслаблятися та протягом двох найближчих місяців ухвалити ряд важливих законів, зокрема про скасування депутатської недоторканності, ввести кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та нарешті прийняти довгостраждальний виборчий кодекс.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.