У вівторок, 4 червня генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг провів в Брюсселі зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

На спільному брифінгу з українським президентом Зеленським за підсумками переговорів генсек альянсу Столтенберг заявив, що НАТО і Україна в липні проведуть додаткові спільні навчання в Чорному морі.

Столтенберг зазначив, що у відповідь на незаконні дії Росії, НАТО збільшить свою присутність у Чорноморському регіоні.

"У відповідь на незаконні дії Росії НАТО збільшило свою присутність в Чорному морі завдяки більшій кількості судів і літаків, і ми посилили співпрацю з нашими партнерами в регіоні, Україні та Грузією", - сказав Столтенберг.

Генсек альянсу анонсував масштабну операцію військових в Чорному морі та заявив про фінансові підтримку ЗСУ.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У липні разом з Україною ми будемо проводити додаткові навчання. Ми також продовжуватимемо надавати практичну підтримку в різних напрямах через 10 трастових фондів. Члени Альянсу вже зобов’язалися надати фінансову підтримку у розмірі 40 мільйонів євро в таких напрямах, як командування та контроль, кібербезпека та медична реабілітація. Також ми будемо продовжувати навчання ЗСУ" - сказав він.

При цьому Йенс Столтенберг завірив, що НАТО не припинить підтримку України як країни, яка поставила за мету інтегруватися в Альянс. НАТО ніколи не визнає анексію Криму і рішуче засуджує агресивну політику Росії у Чорноморському регіоні, зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського - надати чіткий і недвозначний сигнал партнерам про незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією