Верховна Рада України відмовилася внести до порядку денного законопроект про незаконне збагачення. Раніше його зареєстрував президент Володимир Зеленський.

За його внесення проголосували 205 депутатів, а потрібно було мінімум 226.

Зазначимо, що Зеленський вніс до парламенту новий законопроект "Про цивільну конфіскацію корупційних активів осіб та поновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення" 3 червня.

Так, розроблений спільно з національними та іноземними експертами законопроект запроваджує новий механізм конфіскації незаконних активів посадових осіб. Тепер суд вирішує в цивільному порядку без обвинувального вироку, а також повертає покарання для чиновників за незаконне збагачення — статтю Кримінального кодексу, яку у лютому 2019 Конституційний Суд України визнав неконституційною.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Верховна Рада
Верховна Рада

У свою чергу заступник глави Адміністрації Президента України Руслан Рябошапка заявив, що кримінальна відповідальність наступатиме, лише коли розмір збитків держави сягатиме 11,5 млн грн, і в особливих випадках буде каратися позбавленням волі до 12 років.

Руслан Рябошапка
Руслан Рябошапка

Водночас Верховна Рада ухвалила закон, що регулює процедуру імпічменту президента. За відповідне рішення проголосувало 279 депутатів, проти - 0, утримались - 2. Не голосували - 72.

Нагадаємо, речниця Зеленського Юлія Мендель потрапила у пікантний скандал: "Можу хоч суржиком".

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.