Прес-секретар президента Володимира Зеленського потрапила у скандал із "5 каналом" та відповіла на закиди журналістів телеканалу, який пов'язують із колишнім главою держави Петром Порошенком, на своїй сторінці у Twitter.

Причиною перепалки стало те, що "5 канал" запитав у Мендель, чи буде її твіт про зустріч Зеленського з єврокомісаром Валдісом Домбровскісом переведений українською мовою з англійської, щоб "не виникало "мєня нє так понялі, журналісти нєправільно пєрєвєлі". У відповідь прес-секретар порадила каналу звернути увагу на сторінку Адміністрації Президента і заявила, що може почати писати хоч суржиком.

Пізніше Мендель пояснила, що твіт був жартом і вона не мала на меті сваритися.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

В коментарях "5 канал" написав: "Вибачте, а українською буде? Щоб не виникало "мєня нє так понялі, журналісти нєправільно пєрєвєлі". Спасибо".

Мендель порадила каналу перейти на офіційний акаунт Адміністрації Президента в Twitter, а також написала: "Можу почати суржиком, спеціально для "5 каналу".

Після цього Мендель зробила офіційну заяву та пояснила ситуацію.

"Позиція така: ми рухаємося в Європу, ми затвердили курс на євроінтеграцію. Сьогодні, за останніми опитуваннями, 57% українців підтвердили, що вони хочуть іти в Євросоюз. Ми декларуємо, що ми – велика європейська країна, яка є великою за європейським цінностям. Я як спікер президента веду Twitter англійською мовою, Facebook – на українській мові. Вся ця інформація репостится українською мовою в інших облікових записів Twitter. І мене журналісти звинувачують в тому, що я розмовляю на міжнародному англійською мовою... Це смішно. Звинувачення на мою адресу в хамстві є абсолютно безпідставним. Я відповіла в жарт: якщо журналісти мені пишуть на суржику, то і їм відповісти я теж можу суржиком. Але це був жарт", – заявила прес-секретар слуги народу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський визначився із особистим прес-секретарем - речницею слуги народу стала журналістка Юлія Мендель.

Як повідомляв раніше Знай.ua, український олігарх Ігор Коломойський заявив, що поки ще чинний президент України Петро Порошенко хотів, щоб телеканал "1+1" належав йому.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.