Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що поки ще чинний президент України Петро Порошенко хотів, щоб телеканал "1+1" належав йому. Саме аудиторія цього телеканалу була електоратом Порошенка.

Про це Коломойський розповів в інтерв'ю виданню Bihus.info, яке опублікували 2 травня.

За словами олігарха, чинний гарант програв президентські вибори в Україні, тому що у нього не було телеканалу "1+1".

[quote author=""]"Порошенко хотів забрати собі "1+1". Він програв вибори, тому що у нього не було "1+1". Йому всі говорили з його оточення - [перший заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор] Кононенко,

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб
Показати ще

Основним власником медіахолдингу "1+1" є саме Ігор Коломойський. Частка в компанії належить також бізнесменові Ігорю Суркісу, згідно з даними "1+1" за 2017 рік.

У травні 2018 року Коломойський заявив, що "Порошенко, щоб вдруге обратися президентом, - у нього така ідея фікс - він повинен повністю контролювати всі телеканали".

ЗМІ у вересні 2016 року писали, що Порошенко провів таємну зустріч з Коломойським, на якій обговорювалася продаж 50% частки телеканалу. Однак зустріч виявилася невдалою.

Зазначимо, що в липні 2017 року кілька співробітників "1+1 медіа" стали співвласниками іноземного підприємства "1+1 продакшн", що володіє 30% телеканалу "1+1". А вже 11 травня 2018 року стало відомо, що 7,5% компанії буде офіційно належатиме гендиректору "1 + 1 медіа" Олександру Ткаченку і ще 27 співробітникам.

Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко

Ігорю Коломойському поставили запитання щодо Володимира Зеленського, адже про їхні стосунки останнім часом дуже багато говорять. Серед іншого, Коломойського запитали про те, як він ставиться до ідеї новообраного президента Володимира Зеленського провести переговори з українськими олігархами, щоб встановити "правила чесної гри".

"По-перше, збирати особливо нікого. Збирати всіх разом – це утопія. Тобто, якщо ти хочеш з кимось спілкуватися, то спілкуйся віч-на-віч. З великим бізнесом не спілкуються як з колгоспом. Це не колгоспні збори. У кожного гроші люблять тишу, і не кожен буде розповідати свої секрети і вивертати душу", - прокоментував Коломойський.

Нагадаємо, що Зеленський зустрівся з духовними лідерами мусульман.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, актор Кварталу 95 і соратник Володимира Зеленського Євген Кошовий прокоментував дивну скаргу Ірини Геращенко щодо поїздки новообраного президента на відпочинок до Туреччини.

Також "Знай.uа" писав, у команді новообраного Президента України Володимира Зеленського розповіли про перші кроки нового гаранта після інавгурації.