У середу, 5 червня, Facebook заблокував профіль координатора групи "Інформаційний спротив", народного депутата Дмитра Тимчука.

Про це повідомили на сайті групи.

Тимчук є одним з тих, хто не дає забути українському суспільству і міжнародним партнерам, що в Україні йде війна. На своїй сторінці в соцмережі він публікує матеріали, які показують реальний стан речей на сході країни.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, зокрема, він розповідає про незаконну видачу Росією паспортів українським громадянам на окупованій частині Донбасу. Після публікації про отримання російського паспорта ватажком "ДНР" Пушіліним та іншими "керівниками" незаконного формування, Facebook заблокував профіль Дмитра Тимчука.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дмитро Тимчук

"Це сталося в результаті масованої атаки скаржників, яким не сподобалося, що група ІС публікує інформацію про незаконну видачу Росією паспортів громадянам України на окупованій частині Донбасу. Зокрема, особливу істерику викликала публікація відомостей про отримання російських паспортів лідером бантустана "ДНР" Д.Пушіліним та іншою "керівною» челяддю", - зазначив координатор ІС Юрій Карін.

"Позиція Фейсбук в даному випадку більш ніж дивна. Фактично адміністрація соцмережі визнала "паспорт" "ДНР" та інші фільчині грамоти офіційними документами, що містять персональні дані. Чим побічно визнала саму "ДНР", а також підтримала незаконну видачу паспортів Росією", - додав він.

"Група ІС вважає це загрозою національним інтересам. Адже Дмитро Тимчук є одним з тих, хто не дає забути українському суспільству і міжнародним партнерам, що в Україні - війна, незважаючи на нові "примирливі" віяння", - підсумував координатор ІС.

Нагадаємо, Facebook заблокував спільноту Львова "Varta 1".

Як повідомляв портал Знай.ua,корпорація Facebook створила нейромережу, яка буде визначати справжність контенту.

Також Знай.ua писав, Цукерберг розповідь всю правду про злив даних користувачів Facebook