У четвер, 6 червня, в новому випуску програми "Право на владу" серед інших питань обговорюють гучні ініціативи України для досягнення миру на Донбасі.

За кілька місяців перерви почала свою роботу тристороння контактна група в Мінську. Очолив її Леонід Кучма, який отримав мандат президента на такі переговори.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До студії завітала перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, яка протягом 5 років була у Мінській контактній групі, виконувала завдання президента зі звільнення полонених.

Ірина Геращенко зазначила, що відновлення переговорів у мінську – прогрес, але не можна допустити, щоб вимоги там ставились лише до України. У той же час Геращенко звинуватила команду Зеленського в тому, що цих вимог нема в матеріалах мінських переговорів, розміщених на сайті президента.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За її словами, саме тому тепер Кучмі доводиться пояснювати, що він говорив на відновлених переговорах, в тому числі і про розблокування окупованого Донбасу.

Крім того, Геращенко намагалась маніпулювати, оправдовуючи Порошенка.

"Президент Зеленський ще тільки 2 тижні на своїй посаді, за цей час загинуло вже 10 українських солдатів. У цій студії неодноразово звучали маніпуляції, що начебто Порошенко був зацікавлений у цій війні. А тепер хто в цьому зацікавлений - президент Зеленський? Я так маніпулювати не буду. Я впеввнена, що за цим стоїть агресор, і ми маємо чесно називати хто та друга сторона, в тому числі і в Мінську", - заявила Геращенко.

Крім того, уже покидаючи студію, Ірина Геращенко звинуватила канал "1+1" в тому, що він уже двічі вибачався перед українськими глядачами – у 2004 і 2014 році за маніпуляції громадською думкою. І зараз, за її словами, відбувається те саме.

На запитання ведучих з приводу вибачень у 2014 році, Геращенко не знайшла, що відповіти, зіславшись на втому.

"У 2004 році це було справді, за керівника Раднянського, за маніпуляції", - відповіла їй на це Мосейчук, і додала:

"Ви ж розумієте, що канал "1+1" вже оновився на 100% з того часу. Ви теж працювали колись на "Інтері", а "Інтер" знімав з-за спин беркутівців, які розстрілювали Небесну сотню".

Нагадаємо, сенато США розхвалив Зеленського після зустрічі.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Зеленського чітко пояснили слова Кучми про зняття блокади з Донбасу.

Також Знай.uа писав, заява Кучми з приводу перемир'я на Донбасі викликала бурхливу реакцію.