Президент Володимир Зеленський висловився стосовно провального голосування про відставки глав МЗС, СБУ та Міноборони в Раді, пише Політека. Про це в ефірі українського телеканалу повідомив представник президента в Раді Руслан Стефанчук.

За його словами, вже наступного тижня глава держави Володимир Зеленський внесе у Верховну Раду нові 4 подання - про звільнення голів Міноборони, СБУ, МЗС та генерального прокурора Юрія Луценка.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Стефанчук підкреслив, що після провального голосування за звільнення керівників СБУ, МЗС і Міноборони президент планує внести не 3, а 4 подання, одне з яких стосується звільнення глави Генпрокуратури Юрія Луценка.

"Ми будемо показувати, що в ситуації, в якій сьогодні абсолютне нерозуміння і неприйняття позиції президента, президент буде наполягати, що це в межах його конституційних повноважень, і будемо очікувати плідної реакції з боку Верховної Ради", - пояснив Стефанчук позицію глави держави.

За словами представника Зеленського в Парламенті, глава держави має кандидатури на посади голів МЗС, СБУ, ГПУ та Міноборони, але називати їх у прямому ефірі він не став. За словами Стефанчука, "за деякими напрямками є кілька кандидатур".

"Єдине, що я можу гарантувати, що не буде тривалого розриву між звільненням і призначенням. Це будуть внесено відразу", - підсумував представник Зеленського у Верховній Раді в ефірі українського телеканалу.

Нагадаємо, в Грузії багатодітну матір з України підозрюють у торгівлі дітьми.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі збоченець продавав сиріт у рабство.

Також портал Знай.uа писав, що Людмила Денісова взяла під особистий контроль ситуацію з 10 дітьми і затриманою в квітні в Грузії громадянки України.