Президент України Володимир Зеленський прокоментував невтішні новини з Донбасу, де під час обстрілів загинуло двоє українських військових.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Глава держави вважає, що артилерійський обстріл бойовиками українських позицій на Донбасі, внаслідок якого загинуло двоє військових ЗСУ і ще восьмеро отримали поранення, свідчить про те, що РФ втратила контроль над "цими підрозділами".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами", - заявив Зеленський.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент підкреслив, що на дипломатичному рівні Україна продовжуватиме домагатися припинення вогню, а також висловив співчуття сім’ям загиблих.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Обстріли українських військових – очевидна спроба вкотре зірвати процес перемовин щодо припинення вогню. Хоч би хто віддав наказ – Збройні сили України відповідатимуть жорстко та відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню та звільнення полонених залишиться твердою та незмінною", - резюмував глава держави.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, у четвер, 6 червня, стало відомо про арешт майна одного з найближчих соратників Порошенко - екс-заступника Голови СБУ Віктора Кононенко.

Віктор Кононенко

Про це повідомляє Тelegram-канал Шептун з посиланням на власні джерела у ГПУ.

У повідомленні відзначають, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на трикімнатну квартиру колишнього заступника голови Служби безпеки України Віктора Кононенка в центрі столиці й заборонив йому її продавати або розпоряджатися нею в інший спосіб.

суд
суд

Як повідомляв портал Знай.ua, в ГПУ заявили, що можуть силою привести Порошенка на допит.

Також Знай.ua писав, Луценко пояснив, чому Порошенко не з'явився на допит