Лідер президентської гонки в Україні Володимир Зеленський повідомив, що не рекомендує "говорити з Україною і українцями мовою погроз, військового та економічного тиску". Про це він заявив в публікації на офіційній сторінці в Facebook, передає Politeka.

Володимир Зеленський вирішив прокоментувати заяви Володимира Путіна і навіть дав кілька порад.

"Я б не радив російським властям даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться той, хто досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або у спробі сховатися від кримінальних розслідувань", - зазначає майбутній президент.

Зеленський зазначив, що навіть готовий надати Путіну перелік громадян України, яким найближчим часом стане дуже некомфортно в Україні внаслідок того, що вони цинічно грабували країну і зловживали високими посадами.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Але відмінність України, зокрема, полягає в тому, що ми, українці, маємо в своїй країні свободу слова і вільні ЗМІ і інтернет. Тому ми прекрасно знаємо, що насправді надає російський паспорт. Це право бути заарештованим за мирний протест. Це право не мати вільних і конкурентних виборів", - пояснює він.

У публікації, яка була написана двома мовами – українською та російською, Зеленський зазначив, що їм не варто розраховувати, що українці захочуть стати "новою нафтою", на яку влада РФ перетворює власний народ.

"Не слід говорити з Україною і українцями мовою погроз, військового та економічного тиску. Це не найкращий шлях до припинення вогню і розблокування Мінського процесу. Я ще раз підкреслюю, що готовий до переговорів. Я сподіваюся, що на найближчій зустрічі в нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації", - підкреслив майбутній президент.

Також він пояснив, що українці – вільні люди у вільній країні. І висловив надію, що в Росії все ж більше прагнуть говорити, а не стріляти.

"Я дійсно не Бог, щоб мої бажання виконувалися. Але я також пам'ятаю, що всім чиновникам прийде час дати чесну відповідь за свої вчинки саме перед Ним. Ніхто не потрапить відразу в Рай. Спочатку буде Суд", - резюмував Зеленський.

З приводу заяв президента РФ Володимира Путіна хочу зазначити наступне. По-перше, я би не радив російській владі...

Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 27 april 2019

Нагадаємо, Зеленський підготував Путіна до жорсткої розмови.

Як повідомляв Знай. ua, у Трампа нарешті звернулися до Зеленському.

Знай. ua писав, що у мережі з'явилися фото Зеленського на відпочинку.