Президенту Росії Володимиру Путіну варто остерігатися президента України Володимира Зеленського. Те, що Зеленський зумів стати президентом, може призвести до бунту в Росії проти чинної влади.

Про це пише глядач німецького видання Der Tagesspiegel Себастьян Кріст у статті "Розчарування системою Путіна".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Критик Кремля Михайло Ходорковський вважає, що Росія cтає все ближчою до повстання проти системи Путіна", – йдеться в тексті Кріста.

На думку журналіста, "величезною проблемою для Росії є новий президент України Володимир Зеленський, який показав росіянам, що демократична зміна влади дійсно можлива".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Зеленський

Опозиційний російський політик Михайло Ходорковський на прес-конференції в Берліні сказав: "Росіяни втомилися від Путіна. Так само, як від Брежнєва на початку 1980-х років. Це можна побачити за всіма жартами, які сьогодні ходять про Путіна. У Росії упродовж шести років падає рівень життя, навіть якщо офіційна статистика іноді представляє це інакше".

Володимир Путін
Володимир Путін

Слова Ходорковського підтверджуються цифрами: "Наприкінці травня 2019 року Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) провів опитування, яке засвідчило: тільки 31,7% росіян довіряють Путіну. Це найнижчий показник довіри з 2006 року".

З іншого боку не можна автоматично ототожнювати розчарування системою Путіна з прагненням до демократії. Зараз Росія у цілому більш близька до повстання проти системи Путіна, ніж раніше. Це можна побачити і за екологічними протестами, які зараз зароджуються".

Що ж стосується українців, то вони, на думку автора статті, мають знати, що "репресивні структури в системі Путіна ще функціонують". Ходорковський не виключає, що Путін може чинити спротив бажанню політичних змін, яке підживлює український президент Зеленський. Так, Путін може вплинути на Зеленського за допомогою газу, який Україна експортує в Росії. Таким чином Путін може показати, що Володимир Зеленський - не найкращий президент.

Нагадаємо, головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського - надати чіткий і недвозначний сигнал партнерам про незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.