Срібний призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро в 2016 році Жан Беленюк може стати першим темношкірим депутатом. Він буде балотуватися на парламентських виборах в Україні від партії "Слуга народу", передає Politeka.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У дитинстві син українки й руандийца з народу хуту захоплювався футболом, баскетболом, карате і навіть народними танцями. Боротьбою почав займатися з 2000 року. Його першим наставником був Віталій Киселиця. Пізніше до тренувань підключився Олексій Добровольський.

Після перемоги він написав, що присвячує її столичному мерові Віталію Кличку. Він зробив це для того, щоб нагадати міській владі про себе.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

В 2016 році він записав спеціальне відеозвернення в рамках флешмобу "яЛюблюСвоюСтрану", у якому розповів, чому пишається і любить Україну.

"Я вже заявляв і до Ріо, і зараз, що категорично не хочу нікуди їхати. Я хочу бути тут. Це мій дім, моя країна, моя батьківщина, мені тут все подобається. Просто потрібно потихеньку розвивати спорт, покращувати. Тоді не тільки у мене, але і у багатьох спортсменів взагалі відпадуть ці питання. Коли немає якихось феноменальних проблем з устаткуванням, з фінансуванням — думаю, ні в кого не буде таких думок. Поодинокі випадки можуть бути. Зараз же це почалося з-за складного становища. Але я не хочу нікуди їхати. Я хочу і в Токіо їхати виступати за Україну, а далі — не знаю, буду виступати чи ні. Хочеться бути тут і розвивати українську гімнастику", — зазначав спортсмен.

У неділю, 9 червня, відбувся з'їзд партії "Слуга народу" і спортсмена Беленюка помітили в списках під десятим номером.

"Головна мета – це розвиток спорту в Україні, спортивного руху, щоб наша нація була здоровою, спортивної і показувала високі результати на міжнародній арені. Запрошувала в Раду лише "Слугою народу", тому що я голосував за Зеленського. І я бачу можливості змінити ситуацію тільки з ним", — підкреслив спортсмен.

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський звернувся до США з головним питанням.

Також Знай. ua писав, що Зеленський терміново підняв у небо літак заради порятунку дітей.