У президента Володимира Зеленського знайшли місце, яке замінить будівлю Адміністрацію президента на Банковій.

Адміністрація президента України
Адміністрація президента України

Про це повідомляє Рoliteka.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У повідомленні йдеться, що глава держави планує перенести АП до Українського дому на Хрещатику, тобто у приміщення Музею історії Києва.

Про це розповіла співробітниця Музею історії міста Києва Катерина Липа на своїй сторінці у Facebook.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За її словами, представники архітектурного бюро ЗЗBY побували в Українському домі і зробили ряд фотографій.

"Причому хочуть забрати поверхи Музею історії міста Києва та репетиційну базу ансамблю "Київські солісти", а ринок на нижніх поверхах залишити – люди там трусами торгують, чого ж. Сьогодні приходили люди з архітектурного бюро 33BY, яке очевидно отримало замовлення на перепланування, фоткали вид з вікон. Говорили, що офіційне рішення буде за пару днів. А як же музей? А музей, кажуть, кудись переселять. Причому адміністрація музею взагалі не в курсі. А "Київські солісти», здається, на гастролях", – написала вона.

Зезидент хоче перемістити свою адміністрацію в Український Дім. Причому забрати поверхи Музею історії міста Києва та...

Geplaatst door Kateryna Lypa op Maandag 10 juni 2019

За словами Липи, в Києві місця, пристосованого під зберігання майже 300 тис. експонатів, немає.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Прес-секретар президента Юлія Мендель у свою чергу спочатку повідомила, що АП хочуть перенести подалі від центру і Український дім під ці критерії не підходить. Але пізніше вона заявила, що такий варіант дійсно розглядається.

Юлія Мендель
Юлія Мендель

Директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд заявив, що Український дім має ідеальну локацію. Це в центрі Києва великий будинок, побудоване з урахуванням музейних вимог до контролю клімату і безпеки.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Пане президенте, віддайте Український дім під цей музей – станете нашим Помпіду. Центр Помпіду – головне, що зберегло в історії ім’я другого президента П’ятої французької республіки. Вдала інвестиція у вічність", – написав він у Facebook.

Нагадаємо, спікер Володимира Зеленського Дмитро Разумков прокоментував кандидатуру на посаду глави адміністрації слуги народу, майбутні призначення топ-чиновників та розповів, чи буде перенесено головний офіс президента.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Оболонський районний суд присудив новообраному президенту Володимиру Зеленському штраф у розмірі 850 гривень з причини демонстрації бюлетеня при проведенні голосування у другому турі виборів 21 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.