Як відомо, десятим номером у списку політичної партії "Слуга народу" Володимира Зеленського виявився український борець греко-римського стилю Жан Беленюк.

Після з'їзду партії "Слуга народу" спортсмен вже розповів про свої наміри в політиці.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Жан Беленюк зізнався, що його не лякають нападки і висловлювання окремих людей щодо кольору шкіри та національності. Він загартований цим з дитинства.

"Ви розумієте, якщо я на кожну таку заяву буду реагувати, не від журналістів, а в принципі від громадян нашої країни, то мені доведеться прописатися в суді. Такими речами я вже загартований, на жаль, з самого дитинства", - сказав Беленюк.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами спортсмена, зарплата депутата в 17-18 тисяч гривень його не лякає, тому що в нього приблизно така ж. Крім того, йому не доведеться підтримувати себе і обслуговувати на вищому рівні, як це було необхідно для спорту.

"Принаймні, зарплата у спортсмена плюс-мінус така ж. Я як спортсмен живу ж. Будучи тим самим депутатом мені не потрібно буде купувати собі медикаменти, обслуговувати себе на вищому рівні, як це роблять діючі спортсмени", - сказав спортсмен.

За словами Беленюка, він не замислювався про зарплату і взагалі вперше чує суму. Його це цікавить в меншій мірі.

"Я все-таки діючий спортсмен і ніколи не займався адмініструванням чого-небудь. Керуючись інтересами спортсменів і всього спорту, потрібно спробувати зробити максимум того, що від мене залежить, щоб ця галузь процвітала в нашій країні", - зазначив він.

Жан Беленюк
Жан Беленюк

За словами Беленюка, спортивну кар'єру він тільки після Олімпіади-2020 планує завершити. Намагатися поєднувати. І розповів дуже хороший приклад - колега по боротьбі зі збірною Вірменії Арсен Джулфалакян. У них відбулися всім відомі події – революція, і він потрапив у парламент від однієї з партій. Зараз є діючим спортсменом і на останньому чемпіонаті Європи зайняв 3-е місце.

Нагадаємо, Беленюк назвав головну мету у "Слуги народу" Зеленського: тільки так можливо змінити.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.uа писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.